Metal facade

نمای فلزی :

نمای فلزی انواع مختلفی دارد که هر کدام از این نماها عملکرد متفاوتی در نمای ساختمان دارند؛ در ادامه به تشریح انواع نماهای فلزی می پردازیم تا بتوانیم آگاهی کاملی از نماهای فلزی به شما مخاطبین عزیز ارائه نماییم .

نمای فلزی جلوه ویژه از صنعت مدرن را به ساختمان می دهد ، نماهای فلزی با شیوه خشک و سازو کار میکانیکی نصب می گردد و هر کدام طریقه نصب مجزای خود را دارند .

فلزها یکی از جنس های پردکاربرد در معماری و صنعت ساختمان سازی می باشد و مهمترین دلیل استفاده از فلز در ساختمان سازی به دلیل مقاومت و پایداری آن در مقابل عوامل محیطی و جوی است و از تخریب ساختمان جلوگیری می نماید.

از فلزات در صنعت مدرن امروزی بیشتر در نمای ساختمان استفاده می گردد و هر چه زمان می گذرد با پیشرفت صنعت ساختمان سازی و تولید و فرآوری مصالح نقش فلزات بیشتر از گذشته در نمای ساختمان پررنگ تر شده است .

برای نصب فلز در نمای  ساختما از ورق های طرح دار و یا با خم و برش و ایجاد منحنی در ورق های فلزی استفاده می گردد و جلوه ویژه به نمای ساختمان می دهد و از این نوع نماها در ساختمان ها با کاربری تجاری ، اداری ، مسکونی و حتی مجتمع های صنعتی و سوله ها، بسته به سلیقه کارفرما اجرا می گردد.

نمای فلزی پیش از نصب بر روی ساختمان روند طراحی و ساخت متفاوتی دارد

 

جهت مشاوره طراحی ، ساخت و نصب فلاشینگ نما و زیبا سازی ساختمان و پاسخ به سوالاتتان درباره 0 تا 100 طراحی تا نصب فلاشینگ ( نما ،پنجره ، بام ، روی دیوار ، سقف ،شیروانی و … ) با کارشناسان ما در ارتباط باشید ، همچنین میتوانید جهت مشاوره حضوری به آدرس ما مراجعه نمایید و با مشاوره کارشناسان ما انتخاب و خرید بهتر داشته باشید .

 

0912-370-6593

021-6631-9076

آدرس ما : تهران – بازار آهن شاد آباد _ بلوار مدائن _ بهاران 2 – بلوک 13 – پلاک 25

 

انواع نمای فلزی که کاربرد زیادی در نمای ساختمان دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نمای فلاشینگ ( ورق های فلزی )
  • نمای پانچ متال (پانچ پلیت)
  • نمای استرچ متال (اکسپندد متال)
  • نمای کامپوزیت آلومینیوم
  • نمای فلزی مش توری (وایر مش)
  • لوور فلزی آلومینیومی

انواع نمای فلزی (از نظر نوع فلز)

همانطور که در ابتدا این مقاله گفته شد، مصالح فلزی از جمله پرکاربردترین جنس های ساختمانی در صنعت معماری مدرن به حساب می‌آیند، در این مقاله به بررسی انواع نماهای فلزی و کاربرد آن در نمای ساختمان می‌پردازیم:

این نوع از نماهای ساختمانی از فلزات متنوعی تشکیل می‌شوند، که هر یک از فلزها از قابلیت متفاوتی نسبت به دیگری برخوردار هستند، از جمله فلزهای پرکاربرد در نمای فلزی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

نمای فلزی آهنی:

آهن از گذشته تا کنون بیشترین کاربرد را در ساخت قسمت های مختلف ساختمان را دارد، از جمله این موارد می‌توان به میلگرد، لوله، نبشی، تیرآهن و … اشاره کرد.

این نوع فلز از دارای مقاومت و استحکام بالایی است ، به همین دلیل گزینه‌ی مناسبی برای ساختمان‌هایی با ارتفاع زیاد به حساب می‌آید، از دیگر مزایای آهن می‌توان به هزینه‌ی مقرون به صرفه، دوام بالا و به قابلیت چکش کاری آن نیز اشاره کرد .

این در حالی است که این نوع از فلزات از معایبی نیز برخوردار هستند، برای مثال می‌توان به وزن بالا و مقاومت پایین در برابر اکسیژن و آب اشاره کرد.

انواع نمای فلزی بر اساس نوع فلز

نمای فلزی آلومینیومی:نمای فلزی

از جمله پرطرفدارترین انواع فلزات در بین کارفرمایان و طراحان می‌توان به نمای فلزی آلومینیومی اشاره کرد، چرا که این نوع از فلزات از استحکام بالا، وزن پایین، انعطاف‌پذیری بالا، قابلیت ضدزنگ و بوم‌آور هستند، به همین دلیل است که بیشترین استفاده را در نمای ساختمان دارند، از جمله این موارد می‌توان به نمای کامپوزیت اشاره کرد.

نمای فلزی مسی:

این نوع فلزات از جذابیت ظاهری بالایی برخوردار هستند ولی به اندازه‌ی آلومینیوم و روی پرکاربرد نیستند، از جمله مشخصات این نوع از فلزات می‌توان به مقاومت بالا، انعطاف‌پذیری بالا و وزن کم آن اشاره کرد.

نمای فلزی فولادی:

نمای فلزی در صنعت نماسازی بسیار رواج دارد، چرا که به عنوان فلز بدون آلیاژ به حساب می‌آید و از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار هستند، همچنین به سه حالت می‌توان از آن در نمای ساختمان استفاده کرد، از جمله این موارد عبارت‌اند از:

  • کورتونی
  • موج دار
  • ضد زنگ

نمای فلزی کورتننمای فلزی کورتن:

از جمله متریال های فلزی که امروزه مورد استقبال بسیاری از کارفرمایان قرار گرفته می توان فلز کورتن اشاره کرد، نحوه عملکرد این نوع از مصالح فلزی به این صورت است که بعد زنگ زدگی سطح رویین پانل ها، نواحی زنگ زده شده به عنوان لایه ای مستحکم در مقابل خوردگی و فرسایش فلز عمل خواهند کرد و نمایی زیبا و منحصر به فرد را ایجاد می کنند.

بعد از جوشکاری ورق کورتن از رنگ نارنجی کم کم به رنگ قهوه ای سوخته یا سیاه تبدیل می شود.

فولاد کورتن از ترکیب برخی مصالح فولادی و آلیاژی به دست می آید و به صورت ورقه ای یا صفحه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

نمای فلزی روی:

از جمله فلزهای پرطرفدار در نمای ساختمان‌ها می‌توان به فلز روی اشاره کرد، چرا که از مقاومت بالاتری در برابر خوردگی به نسبت مس، انعطاف بالا، قابلیت استفاده در تنوع رنگی بالا، مقاوم در برابر حرارت و امکان بازیافت راحت‌تری به نسبت دیگر فلزات برخوردار است.

همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، نمای فلزی از انواع بسیار یبرخودار است، که امکان اجرا با انواع مصالح فلزی ذکر شده در بالا را دارد.

از جمله برخی نماهای فلزی پرکاربرد در صنعت معماری اشاره می کنیم.

نمای فللاشینگ ( با رنگ کوره ای استاتیک )

نمای پانچ متال (پانچ پلیت)
نمای استرچ متال (اکسپندد متال)
نمای کامپوزیت آلومینیوم
نمای فلزی مش توری (وایر مش)
لوور فلزی آلومینیومی
نمای فلزی سه بعدی دیجیتال
نمای گالوانیزه (سایدینگ)
نمای دکوراتیو فلزی
نمای مشبک فلزی
نمای فلزی طرح دار
نمای ساندویچ پانل
در ادامه درباره ی هر یک از انواع نمای فلزی فلزی توضیح خواهیم داد، با ما همراه باشید.

نمای فلاشینگ

فلاشینگ نما چیست؟  سرین سازه فلاشینگ نما ساختمان

در حالت کلی فلاشیگ نما نوعی پوششی فلزی برای روی دیوارهای سطح خارجی ساختمان ( همانند دیوار پشت بام ، دیوار حیاط ، جلو پنجره ها )

جهت محافظت در برابر برف و باران می باشد که از ساختمان در برابر عوامل محیطی در شرایط مختلف محافظت کرده و زیبایی سازه را نیز به طور مداوم حفظ کرده و از تغییر زیبایی ظاهری آن جلوگیری می کند.

البته این تنها کاربرد فلاشینگ نیست بلکه به عنوان ابزاری که جهت آب بندی نمای ساختمان و پنهان نمودن سازه شیروانی به کار می رود نیز مورد استفاده قرار می گیرد

انواع فلاشینگ نما از نظر نصب و اجرا

افلاشینگ نما چیستز نظر اجرای ، دو نوع فلاشینگ نما وجود دارد در ساختمان‌هایی که با نما سنگی و آجری استفاده می‌شوند :

 – فلاشینگ خارجی ( در معرض دید )

فلاشینگ نما خارجی که در معرض نور قرار دارد، از نفوذ رطوبت به دیواره‌های دورتا دور پشت بام، دیوار حیاط و لبه جلویی پنجره‌ها جلوگیری می‌کند .

 – فلاشینگ داخلی ( پنهان از دید )

فلاشینگ داخلی، آبی که به دیواره نفوذ کرده است را می‌گیرد و آن را از طریق سوراخ‌های ریزی به سمت خارج از دیوار تخلیه می‌کند .  فلاشینگ نما چیست

علاوه بر این، فلاشینگ داخلی در هر مکانی که امکان نفوذ آب وجود دارد ، مانند برآمدگی بالای پنجره یا درب ورودی (معمولاً برای برجسته نشان داده شدن، دور تا دور پنجره‌ ها را سنگ کار می‌کنند) .

 

 

 

انواع فلاشینگ نما از نظر محل نصب و مورد استفاده در ساختمان که در ظاهر ساختمان نقش دارد .

فلاشینگ نما از نظر مکان مورد استفاده به انواع زیر تقسیم می‌شود :فلاشینگ نما چیست

فلاشینگ پنجره

برای آب‌بندی و ایجاد لبه فلزی در بالای پنجره‌ها استفاده می‌شود که در کنار جلوه منحصر به فرد نما، از ریزش برف و باران روی شیشه‌های پنجره نیز جلوگیری می‌کند . فلاشینگ نما چیست

فلاشینگ پشت بام

ورق فلزی لبه پشت بام (جان‌پناه) است که از ورق گالوانیزه یا ورق سیاه با کیفیت تهیه می‌شود تا در برابر رطوبت و شرایط آب و هوایی مختلف، از لبه پشت بام محافظت کند و جلوه زیبا به لبه های پشت بام می دهد.

 

 

فلاشینگ دیوار :

از این نوع فلاشینگ برای آب‌بندی سطح بیرونی دیوار در نما ساختمان استفاده می‌شود . این فلاشینگ به زیباتر شدن نما می‌افزاید ، به طوری که می‌تواند بخشی از طراحی نمای ساختمان باشد.

 

 

 

نمای پانچ متال (پانچ پلیت)

نمای پانچ متالاز جمله نماهایی که امکان استفاده در انواع آب و هوا را دارند و به عنوان پوسته‌ی دوم نماهای خارجی ساختمان از آن استفاده می‌شود، پانچ متال یا اکستنشن متال است.

امروزه از این نوع از نماهای ساختمانی برای به وجود آوردن سایه در محیط داخلی ساختمان و یا برای زیبایی استفاده زیادی می‌شود، این نوع از نماهای ساختمانی از صفحات فلزی به وجود آمدن که توسط دستگاه‌های CNC برش داده می‌شوند و به محل پروژه فرستاده می‌شوند، از جمله مزایای این نوع از نمای ساختمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

-امکان استفاده بر روی انواع نماهای با متریال‌های متفاوت
-تنوع شکلی و رنگی زیاد
-امکان استفاده در جنس‌های متفاوت فلزات
-مقاومت بالا
-عایق صوتی مناسب
-به وجود آوردن تهویه در ساختمان
-سرعت اجرایی بالا
-به وجود آوردن سایه در برابر تابش شدید آفتاب

نمای پانچ متال: از این نوع نمای ساختمانی می‌توان به صورت لایه دوم نمای ساختمانی یا به عنوان تنها لایه‌ی نمای استفاده کرد، چرا که ضخامت این نوع از نماهای ساختمانی بیشتر از نمای استرچ متال است و از مقاومت بیشتری نسبت به نمای استرچ متال برخوردار هستند، این نوع از نماهای ساختمانی به سه روش اجرایی می‌توانند بر روی نمای ساختمان نصب شوند، که که در ادامه آن‌ها را نام می‌بریم.

-نصب به روش مستقیم بر روی سازه‌های فلزی
-نصب به روش خم بر روی سازه‌های فلزی
-نصب با براکت‌های فلزی بر روی نمای اولیه

نمای استرچ متال (اکسپندد متال)

این نوع از نماهای ساختمانی همانند نماهای پانچ متال از صفحات فلزی به وجود آمده‌اند، که توسط دستگاه های CNC برش داده می‌شوند و تحت کشش قرار می‌گیرند، این نوع از نماهای ساختمانی به دلیل نیروی کشسانی که در نهایت به آن‌ها وارد می‌شود، از مقاومت کمتری به نسبت نماهای پانچ متال برخوردار هستند.

البته این نکته حائز اهمیت است که این نوع از نماهای ساختمانی می‌توانند در رنگ‌ها و ضخامت‌های متنوعی مورد استفاده قرار بگیرند، اجرای این نوع نمای ساختمانی نیز به صورت مکانیکی و خشک انجام می‌شود.
از جمله مزایای استرچ متال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

-قابلیت حفاظت از لایه زیرین نمای ساختمان
-سرعت اجرایی بالا
-امکان استفاده در جنس‌های متفاوت فلز
-به وجود آوردن نمایی سه بعدی
-مقاومت بالا در برابر رطوبت
-قیمت مناسب
-انعطاف‌پذیری بالا

از این نوع نمای ساختمانی غالبا به عنوان پوسته دوم یا به عنوان سقف کاذب (سقف استرچ متال)استفاده می‌شود، چرا که مقاومت کافی را برای نمای اصلی را ندارد، نمای استرچ متال را می‌توان به دو نحوه‌ی اجرایی بر روی نمای ساختمان کرد.

نمای فلزی سه بعدی دیجیتال

تایل های نمای فلزی سه بعدی دیجیتال با استفاده از نرم افزارهای پارامتریک طراحی می شوند، در ادامه کلیه نقشه های طراحی با استفاده از دستگاه های برش CNC تولید و برش داده می شوند.
به این صورت پانل های بتن اکسپوز به صورت سه بعدی تولید خواهند شد، از دیگر روش های تولید این نوع از پانل های نمای فلزی این است که از نمای دو پوسته بهره ببرید.

به این صورت که در ابتدا سطح اولیه نما با استفاده از برخی متریال ها همچون شیشه، پانل متال و … نصب می شود و در ادامه با استفاده از قطعات فلزی حجم هایی را بر روی نمای ساختمان ایجاد کنید.

از این روش از اجرای نمای فلزی می توان در بسیاری از نماهای با سبک های پست مدرن و پیچیده بهره برد.

نمای فلزی گالوانیزه (سایدینگ)نمای فلزی گالوانیزه

این نوع از نمای فلزی از رنگ بندی و تنوع بالایی برخوردار است، با این حال گالوانیزه کردن پانل های فلزی در این نوع از نمای ساختمانی سبب بالا رفتن ضخامت پانل ها خواهد شد.

از این رو این نوع از پانل های فلزی از مقاومت و دوام بیشتری در مقابل فرسایش، نور خورشید، حریق و تغییر رنگ دارد.

همچنین می توان از ماده ی گالوانیزه در انواع فلزات استفاده شده در نمای فلزی بهره برد.

 

نمای کامپوزیت آلومینیوم

از جمله نماهای پرطرفدار در معماری می‌توان به نمای کامپوزیت اشاره کرد، این نوع از نمای ساختمانی که از صفحات آلومینیومی به وجود آمده اند، که به دو دسته‌ی کلی ضد حریق و معمولی وجود دارند.

این نوع از نماهای ساختمانی به عنوان نمای اصلی به حساب می‌آیند و از جمله پانل‌هایی هستند که تنوع بسیاری در ضخامت، شکل و رنگ دارند، به همین دلیل است که هیچ محدودیت انتخابی برای کارفرمایان و طراحان ندارند.

از این نوع نمای ساختمانی می‌توان در انواع کاربری‌های موجود در ساختمان استفاده کرد، که از جمله این موارد می‌توان به مسکونی، تجاری، اداری، خدماتی، صنعتی و .. اشاره کرد، از جمله مزایای این نوع از نمای ساختمانی عبارت‌اند از:

-مقاومت بالا
تنوع رنگی، شکلی و ضخامتی بالا
-وزن پایین
-امکان تعویض و جابجایی در هنگام ساخت و بعد از ساخت
-ضد حریق
-دوام بالا
-ضد زلزله
-انعطاف‌پذیری بالا

فلاشینگ بام ساختمان

 

اجرای این نوع نمای ساختمانی به صورت خشک انجام می‌شود و به دلیل مکانیکی بودن مراحل ساخت، سرعت اجرایی نمای کامپوزیت بالا است، از جمله روش‌های اجرایی نمای کامپوزیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد، که هر یک از این روش‌های اجرایی خود دارای ویژگی‌های مخصوص به خود هستند.

-نصب کامپوزیت به روش H و L
-نصب کامپوزیت به روش فیکس
-نصب کامپوزیت به روش هنگینگ یا ریلی
-نصب کامپوزیت به روش فیکس هنگینگ

نمای فلزی مش توری (وایر مش)

این نوع از نمای ساختمانی از به هم تنیدن رشته‌های فلزی در هم به وجود می‌آید، در واقع نمای وایر مش را به عنوان بافت فلزی می‌شناسند.
این نوع از نمای ساختمانی به دلیل بافت پارچه‌ای مانندی که دارند از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار هستند و امکان استفاده در کاربری‌های همچون اداری، صنعتی، تجاری و .. را دارند.

از جمله مزایای این نوع از نمای ساختمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

-محافظ نما
-مقاومت بالا
-استحکام در برابر شرایط جوی نامناسب
-زیبایی منحصر به فرد به دلیل سایه‌ای که در داخل فضای ساختمان به وجود می‌آورند.
-هزینه‌ی نگهداری پایین
-دوام و نگهداری بالا

نحوه‌ی اجرای این نوع از نماهای فلزی به این صورت است که به دلیل بافت پارچه‌ای مانند و نرم آن‌ها، قابلیت رول شدن به دور میله را دارند، بعد از رول کردن آن‌ها به دور میله و گره زدن پانل‌های نمای فلزی مش توری، میله‌های استیل را به براکت‌هایی که در زیرسازی نما استفاده شده، پیچ می‌کنند.

 

لوور فلزی آلومینیومی

از لوور فلزی آلومینیومی عموما به عنوان نمای دوم استفاده می‌شود و بیشتر در فضاهایی همچون پنجره و نماهای جنوبی از آن استفاده می‌شود، همچنین این نوع از نمای ساختمانی از زیبایی منحصر به فردی در ساختمان برخوردار است.
این نوع از نماهای ساختمانی می‌توانند در تنوع رنگی بسیار مورد استفاده قرار گیرند، این در حالی است که امکان رنگ‌آمیزی این نوع از نمای ساختمانی بعد از اجرا نیز وجود دارد.

از جمله ویژگی‌های این نوع از نمای ساختمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

-هزینه‌ی نگهداری آسان

-نصب سریع

-امکان استفاده بر روی انواع متریال نماها

-مانع ورود تابش مستقیم خورشید

-متحرک هستند و می‌توانند باز و بسته باشند.

از جمله پرکاربردترین نوع لوور فلزی می‌توان به لوورهای دوکی اشاره کرد.

 

قیمت فلاشینگ نما

 

نمای مشبک فلزی

شاید خیلی از نماهای مشبک یا سوراخ دار توجه شما را نیز به خود جلب کرده باشند، این نوع از نماهای ساختمانی که تشکیل شده از پانل های سوراخ دار، مش های فلزی یا صفحات لقمه ای است را نمای مشبک فلزی می نامند.

وزن این نوع از پانل های فلزی به دلیل وجود سوراخ های ایجاد شده به نسبت دیگر متریال های ساختمانی کم تر است، همچنین تاثیر عوامل طبیعی و فشار هوا نیز در این نوع از نمای فلزی کمتر خواهد بود.

پانل های فلزی را می توان به فرم های همچون مربع، مستطیل و بیضی مورد استفاده قرار داد، از جمله دیگر ویژگی های این نوع از نمای فلزی ساختمان می توان به موارد زیر اشاره کرد.

-دوام بالا
-جلوگیری از انتقال مستقیم نور خورشید
-امکان رنگ آمیزی
-وزن کم
-امکان اجرا در شرایط آب و هوایی متفاوت
-نصب آسان

نمای دکوراتیو فلزی

از از مصالح فلزی می توان در بسیاری از نماهای دکوراتیو یا المان های خارجی ساختمان نیز بهره برد، استفاده از این نوع نمای فلزی ساختمان می تواند در قالب انواع متریال های فلزی همچون کامپوزیت، آلومینیوم، آهن و … باشد.

توجه داشته باشید که حداقل ضخامت استفاده شده از این نوع متریال در نمای فلزی باید تا ۲ میلی متر باشد، چرا که در غیر این صورت نمای ساختمان مقاومت لازم را در برابر عوامل طبیعی از دست خواهد داد.

پرطرفدارترین متریال استفاده شده در نمای دکوراتیو فلزی را آلومینیوم تشکیل داده است.

 

نمای فلزی طرح دار

این نوع از نماهای فلزی امکان تولید به صورت سفارشی را دارند و می توانند در طرح هایی همچون مربع، شش ضلعی، مستطیل و … نیز تولید شوند.

این نوع از نماهای فلزی نیز همچون نماهای پانچ متال، استرچ متال، نمای مشبک فلزی و … از پانل های فلزی مشبک یا سوراخ دار تشکیل شده است، از این رو همانند دیر انواع نمای فلزی وزن پایین و قابلیت تاثیر پذیری کمتری در مقابل فشار هوا دارد.

در نمای فلزی طرح دار می توان از فلزات بازیافتی نیز بهره برد، به این صورت هزینه هایی خرید و اجرا نیز کاهش خواهد یافت، همچنین به دلیل وجود متریال فلزی در این نوع از نمای ساختمانی امکان بازیافت و استفاده دوباره نیز وجود دارد.

از جمله ویژگی های نمای فلزی طرح دار می توان به موارد زیر اشاره کرد.

-مقاوم در برابر فشار ها و عوامل طبیعی (باران، طوفان، زلزله و …)
-قابلیت اجرا در انواع شرایط اقلیمی
-قابلیت جلوگیری از نفوذ نور مستقیم به فضاهای داخلی
-تنوع بالا
-امکان اجرا در نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی

نمای ساندویچ پانل

پانل های ساندویچ پانل تشکیل شده از سه لایه اصلی است که لایه میانه به عنوان عایق بین دو لایه ی دیگر قرار می گیرد، این نوع از نمای فلزی می تواند از متریال های همچون آلومینیوم، گالوانیزه، آلوزینک (نوعی فلز از جنس آلومینیوم که با فلز روی پوشانده شده است.) و … باشد.

از جمله ویژگی های نمای ساندویچ پانل می توان به موارد زیر اشاره کرد.

-عایق صوتی
-قیمت مقرون به صرفه
-دوام بالا
-مقاوم در برابر رطوبت
-عایق حرارتی
-تنوع رنگی
-مقاومت بالا
-وزن کم
-سرعت اجرای بالا

سیستم های نصب نمای فلزی

همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، نماهای فلزی به صورت خشک اجرایی می‌شوند، به دلیل مکانیکی اجرایی شدن این نوع از نماهای ساختمانی سرعت اجرایی این نوع از نماهای ساختمانی بالاتر از نماهای ملاتی به حساب می‌آید و از پرتی مصالح کمتری نسبت به نحوه‌ی اجرای ملاتی برخوردار هستند.

این نوع از نماهای ساختمانی نیز همانند اجرای نماهای ملاتی احتیاج به زیرسازی دارند، که در زیرسازی این نوع از نماهای ساختمانی به سازه‌ی اصلی نما باید توجه کرد، در صورت بتنی بودن سازه اصلی نمای ساختمان ابتدا پلیت‌هایی را به بتن‌ها می‌کوبند در ادامه دستک‌ها را به پلیت‌ها جوش می‌دهند، این در حالی است که اگر سازه اصلی نما به صورت فلزی اجرایی شده باشد، دستک‌ها را به صورت مستقیم به مکان‌ها مشخص شده بر روی تیرهای فلزی متصل می‌کنند.

در ادامه با توجه به نحوه‌ی اجرای هر یک از نماهای فلزی که در هر یک از آن‌ها متفاوت است، اقدام به اجرایی این نوع از نمای فلزی می‌کنند، که پیشتر درباره‌ی روش‌های اجرایی هر یک از نماهای نمای پانچ متال، نمای استرچ متال، نمای کامپوزیت آلومینیوم، نمای فلزی مش توری (وایر مش) و لوور فلزی آلومینیومی ذکر شده است.

 

نصب فلاشینگ نما

 

کاربرد نمای فلزی

استفاده از نمای فلزی سبب زیبایی منحصر به فرد در ساختمان و در نتیجه بالا رفتن ارزش مالی ساختمان می شود.
همچنین از نمای فلزی می توان به عنوان پوسته دوم در ساختمان های نوساز و یا قدیمی ساز نیز بهره برد، به این صورت می توان با هزینه ای بهینه ساختمان خود را به ساختمانی مدرن و زیبا مبدل کنید.

از جمله کاربری های این نوع از متریال ساختمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ساختمان های مسکونی
  • ساختمان های تجاری
  • ساختمان های اداری
  • ساختمان های صنعتی
  • ساختمان های خدماتی

هزینه نمای فلزی

همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، این نوع از نمای ساختمانی به صورت نمای خشک اجرایی می‌شوند، این روش اجرایی علاوه بر مزایای زیادی که دارند، از هزینه‌ی بالاتری به نسبت روش‌های اجرایی ملاتی برخوردار هستند، این در حالی است که نوع فلز و نوع نمایی که اجرایی می‌شود، نیز بر هزینه‌ی اجرایی نمای فلزی تاثیر مستقیم دارد.

در این بخش به بررسی برخی از عوامل تاثیرگذار در قیمت نمای فلزی می‌پردازیم.

نوع نمای ساختمانی
-برند متریال فلزی
-جنس فلز استفاده شده در نما
-نحوه‌ی اجرایی نما
-ضخامت پانل‌های فلزی
-متراژ نمای ساختمان
-طرح ورق
-جنس اتصالات پشتیبان
-کیفیت ورق‌های فلزی

برش cnc ورق فلزی نما

در گذشته نماهای فلزی از طرفداران زیادی برخوردار نبودند، چرا که برش‌های به وجود آمده در پانل‌های فلزی به صورت دستی بودند و از کیفیت مناسبی برخوردار نبودند، به همین دلیل باعث زشت شدن نمای ساختمان می‌شدند.

امروزه با به وجود آمدن دستگاه‌های CNC سرعت تحویل پانل‌های فلزی و کیفیت آن‌ها بالاتر رفته و هر روزه بر تعداد کارفرمایان و طراحانی که رو به این نوع از نماهای ساختمانی می‌آوردند بیشتر می‌شود.

دستگاه‌های برش CNC خود از تنوع بسیاری برخوردار هستند، که هر یک از آن‌ها از روش اجرایی متفاوتی برای برش پانل‌های فلزی بهره‌مند هستند، از جمله دستگاه‌های برش CNC می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

برش CNC واترجت:

این نوع از دستگاه‌های برش برای برش مواد سخت با استفاده از فشار بالای آب و مواد ساینده طرح دلخواه را بر روی مواد یا فلز اجرایی می‌کنند.

برش CNC لیزری:

این نوع از دستگاه‌ها از جمله مدرن‌ترین روش‌های برش به حساب می‌آید و امکان استفاده بر روی کلیه سطوح را دارند، این در حالی است که این روش اجرایی به نسبت دیگر روش‌های اجرایی از هزینه‌ی بالاتری برخوردار است.

برش CNC هواگاز:

از جمله روش‌های قدیمی در برش فلزات می‌توان به روش هواگاز اشاره کرد، در این روش از یک مشعل پاشش گاز استیلن و جریان اکسیژن برای برش پانل‌های فلزی استفاده می‌شود.

برش CNC پلاسما:

از این روش اجرایی برای ورق‌های کمتر از ۳ میلی‌متر استفاده می‌شود، در این روش از گاز نجیب با سرعت بالا استفاده می‌شود، که در نهایت گاز به صورت پلاسما می‌شود.

مزایای نمای فلزی

همانطور که ذکر شد، نمای فلزی از محبوبیت بالایی در میان کارفرمایان و کارفرمایان برخوردار است، چرا که علاوه بر هزینه بهینه، از سرعت اجرای بالایی نیز برخوردار است.

در این بخش به برخی دیگر از مزایای نمای فلزی ساختمان می پردازیم.

-ماندگاری بالا
-کنترل تابش مستقیم نور خورشید
-قابلیت رنگ آمیزی
-نصب آسان
-قابلیت بازیافت
-تنوع بالا
-امکان اجرا به عنوان پوسته دوم
-کنترل انرژی در تابستان
-مقاوم در برابر حشرات
-مقاوم در برابر فرسایش و پوسیدگی
-وزن کم
-مقاوم در برابر حریق

معایب نمای فلزی

هر متریال ساختمانی علاوه بر مزیت از معایبی نیز برخوردار است، نمای فلزی نیز از این قاعده مستثنا نیست، با این حال امکان رفع برخی از این معایب وجود دارد، در ادامه به برخی از این معایب اشاره خواهیم کرد.

زنگ زدن:

در صورت استفاده نامناسب از رنگ، ممکن است نمای فلزی در مرور زمان زنگ برند و مقاومت خود را از دست بدهد، از این رو بهتر است قبل از اجرای نمای فلزی از کیفیت و برند آن مطمئن شوید.

انتقال سرما:

یکی از خاصیت های فلزات، رسانایی بالا است، از این رو این نوع از مصالح ساختمانی در آب و هوای سردسیر سرمای فضای بیرونی نما را به داخل انتقال می دهند، با این حال نمای فلزی را می توان در مناطق سردسیر به عنوان لایه دوم ساختمان به کار برده می شود و در صورت استفاده از عایق حرارتی مناسب در لایه اول می توان میزان انتقال سرما را به حداقل رساند.

نصب فلاشینگ نما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *